Παρέμβαση σε κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη 28

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2022

Σήμερα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν σε κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη 28, ανέβηκαν στην ταράτσα, πέταξαν χιλιάδες τρικάκια, άπλωσαν πανό, το οποίο κάποιοι ένθερμοι της Διοίκησης το τράβηξαν. Όλοι οι σύντροφοι έφυγαν χωρίς πρόβλημα.

Δεν χωράνε άλλα λόγια. Έχουν γραφτεί πολλά για την ακρίβεια, λίγα όμως έχουν γίνει. Και προφανώς, δεν αναφερόμαστε ούτε στους κρατικούς μηχανισμούς και τα καθεστωτικά κόμματα που τους στηρίζουν, ούτε στους μεγαλοαστούς και τα μεγάλα αφεντικά. Αυτοί κοιτάνε το δικό τους συμφέρον. Πως δηλαδή θα κάτσουν περισσότερο στην καρέκλα της εξουσίας και πως θα κονομήσουν περισσότερο, είτε ροκανίζοντας δημόσιο χρήμα, είτε πλουτίζοντας στις πλάτες μας, εφαρμόζοντας έναν εργασιακό μεσαίωνα με μισθούς πείνας στους χώρους της δουλειάς.

Να καταδείξουμε τους υπεύθυνους, περιττό. Και ποιος δεν ξέρει σήμερα ποιός απλώνει το χέρι και του βουτάει τα λεφτά απ’ την τσέπη και του κλέβει την αξιοπρέπεια φυλακίζοντάς τον σε ένα καθεστώς ανέχειας και εξαθλίωσης. ΔΕΗ, ιδωτικοί πάροχοι ενέργειας, αυτοί που μας πλασάρουν την τάχα εναλλακτική πρόταση της πράσινης ενέργειαςπαράγοντας πράσινη φτώχεια, οι μεσάζοντες του εμπορίου ενέργειας και τροφίμων, οι μεγαλοκαρχαρίες των σουπερμάρκετ, τα real estate, και το πετσωμένο μιντιακό σύστημα που τους στηρίζει και διαφημίζει τον πλούτο τους. Με τη γενναιόδωρη βοήθεια πάντα των κολαούζων της εξουσίας, βουλευτών και υπουργών, έμμισθων νταβατζήδων σαν τον Πάτση, τον Μαραβέγια, τον Άδωνη, τον Τσιάρα και τόσων άλλων.

Κι ενώ εμείς δεν ξέρουμε αν αύριο θα χουμε νερό και ρεύμα ή αν θα χουμε καν σπίτι, μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλέμποροι ενέργειας και τροφίμων, ξένα funds, το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, Λάτσηδες, Βαρδινογιάννηδες, Μαρινάκηδες, Αλαφούζοι, Μαρτίνοι και λοιποί, εκμεταλλεύονται την κρίση και βγάζουν υπερκέρδη.

Κι όλα αυτά, μέσα σε ένα καθεστώς κοτζαμπασισμού και ρεμούλας, τρομοκρατίας και ασυδοσίας, που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Όλη δηλαδή σύσσωμη η λούμπεν μεγαλοαστική τάξη, παρά τους εσωτερικούς τριγμούς λόγω της συνθήκης big brother, που έχει στήσει η κυβέρνηση και η ΕΥΠ, είναι ενωμένη και μας χτυπάει αλύπητα.

Κι όσο για τον δημόσιο φορέα της ΔΕΗ, η υποβάθμισή του είναι χαραγμένη με ονοματεπώνυμα, και θα μας βρουν απέναντί τους.

Δεν μπορεί να συνεχίζουμε να παραμένουμε απαθείς και άπραγοι, περιμένοντας την επόμενη σφαλιάρα. Να οργανώσουμε την αντίσταση και την απάντησή μας απέναντι σε ένα σύστημα που μας φυλακίζει στο περιθώριο. Απέναντι στα συμφέροντά τους, να υπερασπιστούμε τα δικά μας, να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή μας, ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ταξική εκμετάλλευση.

Ρεύμα φθηνό για κάθε σπιτικό και όχι ένας μισθός κάθε λογαριασμός – ΔΕΗ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΔΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ