Οι μάχες κερδίζονται με αλληλεγγύη

Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2019

Στις 21 Μαϊου, λίγες μέρες πριν τις διπλές εκλογές, δημοτικές και ευρωεκλογές, μέλη της συλλογικότητάς μας προχώρησαν σε συμβολική επίθεση στο κτίριο της Βουλής ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Ένα μέλος μας συνελήφθη λίγα λεπτά μετά την επίθεση, ενώ λίγες μέρες αργότερα απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε έναν ακόμα σύντροφό μας. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές της αστυνομίας, έχουν “αναγνωριστεί” από διάφορα βίντεο δύο ακόμα σύντροφοι μας. Ανακριτής και εισαγγελέας, τραβώντας το νόμο από τα μαλλιά βαφτίσαν ως κακούργημα μια συμβολική επίθεση με μπογιές και όρισαν βαρύτατες εγγύησεις με ελάχιστα χρονικά περιθώρια καταβολής προκειμένου να μην προφυλακιστούν οι σύντροφοί μας.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες που αφέθηκε ελεύθερος ο σύντροφός μας που είχε συλληφθεί μετά την επίθεση στη Βουλή, ο γνωστός συρφετός των διαπλεκόμενων ΜΜΕ προχώρησε σε ένα όργιο παραπληροφόρησης και στρέβλωσης της πραγματικότητας κάνοντας λόγο σε πληθώρα δημοσιευμάτων για άμεση πληρωμή της εγγύησης με μετρητά, κάτι το οποίο φυσικά δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Το εργαλείο της δικαστικής ομηρίας και της οικονομικής αφαίμαξης είναι ενα εργαλείο που το σύστημα έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν απέναντι σε αγωνιζόμενους ανθρώπους και φυσικά ξέραμε ότι ήταν θέμα χρόνου και μόνο να χρησιμοποιηθεί και εναντίον μας. Έτσι, από την πρώτη στιγμή στραφήκαμε για βοήθεια στον κόσμο της αλληλεγγύης και η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε πλήθος εκδηλώσεων οικονομικής ενίσχυσης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ εξ’ίσου σημαντική ήταν και η βοήθεια που προήλθε από εκατοντάδες μεμονωμένους ανθρώπους που έσπευσαν να μας στηρίξουν από το υστέρημά τους. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους και όλες προσωπικά. Τελικά, το απαιτούμενο ποσό συγκεντρώθηκε και καταβλήθηκε έγκαιρα.

Οι μέρες που έρχονται θα είναι ακόμα πιο δύσκολες και το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Όσοι τολμούν να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην αυθαιρεσία της εξουσίας πολύ συχνά πληρώνουν το τίμημα τον επιλογών τους. Όμως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και καταστάσεις όπως αυτές που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς και δυνατές. Η επομένη των εκλογών, ασχέτως αποτελέσματος, θα μας βρεί εκεί που ήμασταν μέχρι τώρα: στο δρόμο, να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ