Για τις επιθέσεις εναντίον της κοινότητας κατειλημμένων Προσφυγικών

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Το πρωί και το μεσημέρι της Τρίτης 22 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκαν από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής δύο επιθέσεις εναντίον της κοινότητας κατειλημμένων προσφυγικών. Στην πρώτη επιχείρηση απαγάγονται δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας αφήνεται ελεύθερος και ο δεύτερος συλλαμβάνεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέλευσης που πραγματοποιούταν το μεσημέρι, οι δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν για δεύτερη φορά και συλλαμβάνουν 79 συντρόφους και συντρόφισσες. Είναι χαρακτηριστικό το μένος των μπάτσων εναντίον όσων αντιστάθηκαν στις εισβολές των ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΕΚΑΜ, που χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο συλληφθέντες ενώ προηγουμένως τους είχαν με χειροπέδες γονατισμένους στο πεζοδρόμιο. Την επόμενη μέρα επιτέθηκαν ξανά σε αλληλέγγυο κόσμο που βρισκόταν στα δικαστήρια καθώς και σε συλληφθέντα άτομα που μόλις είχαν βγει.

Σε μια περίοδο που οι επιθέσεις από το κράτος και το κεφάλαιο εντείνονται σε κάθε πεδίο των ζωών μας, που η φτώχεια και εξαθλίωση όλο και βαθαίνουν, και κάθε συλλογική διεκδίκηση καταπνίγεται από γκλοπ, δακρυγόνα και συλλήψεις, η επίθεση στην κοινότητα κατειλημμένων προσφυγικών αποτελεί ακόμα μια απόδειξη του μένους της εξουσίας απέναντι στον κόσμο του αγώνα, καθώς και του φόβου της απέναντι σε μια εξαγριωμένη και οργανωμένη βάση. Οι κατειλημμένοι και αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αποτελούν σημεία συνάντησης της κοινωνικής βάσης που θέλει να έρθει σε ρήξη και να συγκρουστεί με την κυρίαρχη αφήγηση και γι’ αυτό αποτελούν τσίμπλα στο μάτι της κυριαρχίας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, καθώς έχει αποτύχει σε κάθε επίπεδο, κάνει αυτό που ξέρει καλά. Κερνάει καταστολή, προβάλλοντας έναν εσωτερικό εχθρό στην κοινωνία, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει το βλέμμα της κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα και τον πραγματικό εχθρό, που είναι η ίδια η κυβέρνηση.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες που δικάζονται στις 2 Δεκέμβρη στην Ευελπίδων.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κ. που κατηγορείται για επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους.

Κάτω τα ξερά σας από τα Προσφυγικά και όλους τους κατειλημμένους χώρους αγώνα!

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ