Για την εισβολή στην κατάληψη Mundo Nuevo

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Για την εισβολή στην κατάληψη Mundo Nuevo και τις κρατικές επιθέσεις σε κατειλημμένους χώρους.

Ξημερώματα Δευτέρας 28 Νοέμβρη το κράτος στήνει ακόμα μια επιχείρηση εκκένωσης ενός ακόμη κατειλημμένου χώρου, αυτή τη φορά την κατάληψη Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποκλείουν την περιοχή και προχωρούν σε συλλήψεις τεσσάρων συντρόφων και συντροφισσών, καθώς και στην προσαγωγή τριών ακόμα. Και σε αυτή την επιχείρηση, είδαμε τον υπουργό ΠροΠο Θεοδωρικάκο να δίνει συγχαρητήρια για την “απελευθέρωση” του χώρου και την απόδοσή του στην κοινωνία (;). Η πραγματικότητα όμως είναι γνωστή και προδιαγεγραμμένη, αφού η μόνη απελευθέρωση των κατειλημμένων χώρων γίνεται από τους ίδιους τους καταληψίες που δίνουν πνοή και ζωή στα κτήρια που μένουν άδεια.

Σε μια πόλη που τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί αμέτρητοι αγώνες ενάντια στο κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες, η Mundo Nuevo ήταν αγκάθι στην προσπάθεια της προέλασής τους. Από την έμπρακτη στήριξη εργατικών αγώνων, με πιο πρόσφατο αυτόν στη Μαλαματίνα, και την αλληλεγγύη που έδειχνε σε μετανάστες και μετανάστριες σπάζοντας την αορατότητα που έχει επιβληθεί, μέχρι και τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ενάντια στις προσπάθειες των φασιστών να αποκτήσουν πρόσφορο έδαφος παρέμβασης στις γειτονιές της πόλης.

Μετά την εκκένωση της Terra Incognita, του στεκιού στο Βιολογικό, και της 111, τριών διαφορετικών μεν, αλλά σημαντικών χώρων αγώνα στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει περισσότερο ο δρόμος για την ολοκληρωτική επίθεση εις βάρος όσων αγωνίζονται για καλύτερους όρους ζωής, αυτοοργανωμένα και από τα κάτω, χτίζοντας μεταξύ τους δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, κάτι που τρέμουν οι από πάνω.

Ενάντια στο δόγμα τάξη και ασφάλεια που θέλει να επαναφέρει η κυβέρνηση, ειδικά όσο πλησιάζουμε σε εκλογές, για να επανασυσπειρώσει το ακροδεξιό της ακροατήριο, θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να στήσουμε αναχώματα ενάντια στις επερχόμενες κατασταλτικές εκστρατείες του κράτους. Για να συνεχίσουμε τους αγώνες μας αποφασιστικά και μαχητικά και να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω ενάντια στο ασφυκτικό μέλλον που μας προετοιμάζουν. Οι τελευταίες επιχειρήσεις εναντίων των καταλήψεων Ντουγρού στη Λάρισα, του Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη και της κοινότητας των Προσφυγικών, οι επιθέσεις στις διαδηλώσεις που οδηγούν σε ξύλο και συλλήψεις με βαριά και στημένα κατηγορητήρια εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του μένους που έχει το κράτος απέναντι σε όσους παλεύουν εναντίον του και να αποσυντονίσει την κοινωνική βάση από τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα.

Κάτω τα ξερά σας από την κατάληψη Mundo Nuevo και όλους τους χώρους αγώνα !

Αλληλεγγύη στους/στις 4 συλληφθέντες !

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ