Στήριξη στο απεργιακό συλλαλητήριο των Υγειονομικών 1/12

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Η επίθεση που βιώνουμε ως κοινωνική βάση τα τελευταία χρόνια δεν έχει τελειωμό. Μετά την τροφή, την ενέργεια και τη στέγαση, έρχεται να πληγεί ακόμα περισσότερο και το κοινωνικό αγαθό της υγείας, κάτι που προσπαθούν για πάνω από μια δεκαετία όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Το νέο νομοσχέδιο Πλεύρη-Γκάγκα για το ΕΣΥ, σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί ασθενείς και γιατρούς, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ενίσχυση της δημόσιας υγείας, αλλά αντιθέτως συνιστά επίθεση στην τελευταία και βάζει το τελευταίο λιθαράκι για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, την περαιτέρω εξάντληση και υποβάθμιση του ρόλου και της εργασίας των υγειονομικών, ενώ αποκλείει τους ασθενείς από τη δυνατότητα πλήρους και δωρεάν ιατρικής περίθαλψης, μιας και σε κανέναν δεν περισσεύει τίποτα στην τσέπη του αφού μας τα τρώνε ήδη από αλλού.

Το νέο νομοσχέδιο ανοίγει και επίσημα την πόρτα στο ιδιωτικό κεφάλαιο, μετατρέπει το δημόσιο νοσοκομείο σε χωράφι για μπίζνες μεγαλοκαθηγητάδων, μεγαλοδιευθυντάδων του ΕΣΥ και κλινικαρχών, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ και νομιμοποιεί το φακελάκι για όσους θέλουν το αυτονόητο, δηλαδή πλήρη και δωρεάν ιατρική περίθαλψη, κι όλα αυτά τάχα για να καλυφθούν τα όντως υπαρκτά κενά.

Αντί να γίνουν περισσότερες προσλήψεις νοσοκομειακών γιατρών, να αυξηθούν οι μισθοί, κι όχι ένα δεκάρικο για τις προεκλογικές φιέστες, και να ενισχυθούν οι παροχές προς το ΕΣΥ, η δεξιά του Μητσοτάκη και ο φασίστας Πλεύρης ακολουθούν τη στρατηγική επιλογή της υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης. Μέχρι, στο τέλος, να δούμε το αγαθό της υγείας να πέφτει εξολοκλήρου στα χέρια μεγαλοκαρχαριών, σαν το CVC Capital, που έχει αρπάξει σχεδόν ό,τι υπάρχει σε ιδωτική υγεία και ασφάλιση, με υπεύθυνο για την Ελλάδα τον Αλεξ Φωτακίδη και σε κρίσιμο πόστο την κόρη του Μητσοτάκη, Σοφία. Με ένα τέτοιο νομοσχέδιο, εύκολα πέφτει και το ΕΣΥ στα χέρια αυτού του αρπακτικού fund. Αυτό, βέβαια, δε μπορούμε να το ξέρουμε, θα το δείξει η ιστορία.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΥΡΙΟ, 13:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ