Παρέμβαση στο δικηγορικό γραφείο Οδυσσέα Ιωσηφίδη & Συνεργατών

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Ένας δικαστικός επιμελητής δεν είναι αρκετός για να κάνει μόνος του τη βρόμικη δουλειά του, για να στηθεί καλά μια ωραία μπίζνα. Στα οργανωμένα κυκλώματα, όπως αυτό της εξουσίας, οικονομικής και πολιτικής, χρειάζονται αρκετά πρόσωπα σε διαφορετικούς ρόλους, προκειμένου να οργανώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο επιτυχημένα το παιχνίδι τους.

Το παιχνίδι της εξουσίας με τις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς απαιτεί αρκετά καθίκια για να το φέρουν σε πέρας. Ο Παύλος Καλκιτανίδης και ο Οδυσσέας Ιωσηφίδης αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο, δύο συνεργάτες που βγάζουν λεφτά από τον πόνο της κοινωνικής βάσης, συμμετέχοντας με απόλυτη προθυμία και βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στις εξώσεις φτωχών ανθρώπων.

Για τον πρώτο ακούστηκαν πολλά, μιας και έγινε πολύ γνωστός μετά την τραμπούκικη έξωση της Ιωάννας Κολοβού στο σπίτι της στα Ιλίσια. Για τον δεύτερο, όμως, που είναι ο στενός του συνεργάτης δεν έχει ακουστεί τίποτα.

Το κύκλωμα της μαφίας των πλειστηριασμών, λοιπόν, περιλαμβάνει αρκετούς εκτελεστικούς ρόλους. Επενδυτές, τραπεζίτες και τραπεζικούς, συμβολαιογράφους, δικαστικούς, δικηγόρους. Ο Ιωσηφίδης έχει τον ρόλο του δικηγόρου, που πρωτοστατεί σε εξώσεις και πλειστηριασμούς. Βλέπουμε, όμως, πως για όσους έχουν λεφτά κερδίζει στα δικαστήρια διακανονισμούς, αλλά για τους φτωχούς κυνηγάει εξώσεις, προκαλεί πόνο και εξαθλίωση.

Οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί, για δικαστικούς και δικηγόρους, είναι μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση, και βγάζουν λεφτά από τους φτωχούς και τον πόνο τους.

Να μην νομίζουν, όμως, ότι δεν τους βλέπουμε, να μην νομίζουν ότι θα κάνουν ήσυχοι τη δουλειά τους. Ξέρουμε πολύ καλά τι κάνουν και είναι και αυτοί στη μαύρη λίστα της κοινωνικής βάσης.

Για να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας χρειάζεται αντίσταση, για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας οργάνωση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ