Παρέμβαση στα γραφεία της DoValue στο Μοσχάτο

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022

Η DoValue συζητιέται αυτήν την περίοδο γιατί είχε βγάλει στο σφυρί σπίτια χαμηλοσυνταξιούχων, πράγμα που προκάλεσε αντιδράσεις και με τα κοντινά τότε γεγονότα της βίαιης απόπειρας έξωσης της Ιωάννας Κολοβού απ το σπίτι της.

Πρόκειται λοιπόν για μια μεγάλη εταιρία διαχείρισης δανείων. Κομμάτι μια αλυσίδας η οποία καταλήγει στο να πετάει τον κόσμο έξω απ’ τα σπίτια του. Ξεκινάμε από ένα δάνειο που έχει σχεδόν ο καθένας σε αυτή τη χώρα σε μια τράπεζα, που μπορεί να κάνει και δύο και τρείς δουλειές για να το καλύψει. Μετά λοιπόν, από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, 2 χρόνια lockdown και 2 και πλέον χρόνια ενεργειακής κρίσης και ανεξέλεγκτης ακρίβειας που έχει περάσει αδυνατεί να πληρώσει την δόση του. Η τράπεζα που ήδη έχει πολλαπλασιάσει την οφειλή, πουλάει το δάνειο σε κάποιο fund. Το δάνειο θα πουληθεί σε ένα απίστευτα χαμηλότερο ποσοστό της αξίας του. Στη συνέχεια ανατίθεται σε μια εταιρία διαχείρισης δανείων να κυνηγήσει τον οφειλέτη, να πάρει ότι μπορεί να πάρει και στο τέλος να τον πετάξει έξω απ’ το σπίτι του.

Μια συμμορία αδίστακτων τύπων με άκρες σε κυβερνητικούς κύκλους, που δηλώνουν με περίσσιο υφάκι ότι “οι πλειστηριασμοί είναι πίεση για να είναι συνεπείς οι κακοπληρωτές”. Προφανώς δεν εννοούν κάποιο κόμμα που χρωστάει εκατομμύρια σε τράπεζα και συνεχίζει να υπάρχει, ή σε κάποιο βουλευτή που έχει ξεχασμένο στεγαστικό δάνειο απλήρωτο και ανοίγει σε μια νύχτα μια εταιρία και μαζεύει απευθείας αναθέσεις απ΄ το δημόσιο.

Όχι απευθύνονται αποκλειστικά στον άνθρωπο που έχει δώσει τη ζωή του, δουλεύοντας για να μπορεί να έχει το σπίτι του για αυτόν και την οικογένεια του. Που τον έχουν κάνει ενοικιαστή στο σπίτι του με χαράτσια, αυτόν που τον ληστεύουν καθημερινά. Τον άνθρωπο της τάξης μας. Σ αυτή τη μεριά ανήκουμε, αυτήν θα υπερασπιστούμε. Αντίστεκόμαστε για να επιβιώσουμε, οργανωνόμαστε για να τους τσακίσουμε.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ