Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Βοτανικό Κήπο

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 2022

Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Βοτανικό Κήπο στην Στρογγυλή Πλατεία Πετρούπολης, Δευτέρα 19 Δεκέμβρη 18:00.

Η κυβέρνηση καθώς πλησιάζει στις επερχόμενες εκλογές επαναφέρει το δόγμα του νόμος – τάξη – ασφάλεια και οργανώνει νέες κατασταλτικές εκστρατείες ενάντια στους χώρους αγώνα. Αυτή τη φορά το κράτος σε συνεργασία με το δήμο Πετρούπολης βάζουν στο στόχαστρο τον κατειλημμένο Βοτανικό Κήπο στην Πετρούπολη. Σε ένα χώρο που ήταν παραμελημένος και απαξιωμένος από τις δημοτικές αρχές, κάτοικοι της γειτονιάς τον μετέτρεψαν σε χώρο αλληλεγγύης, ελεύθερο και προσβάσιμο για όλες και όλους. Από το 2009 μέχρι και σήμερα έχει φιλοξενήσει πάμπολλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες, συλλογικές κουζίνες, αυτoοργανωμένα μαθήματα και πλήθος ακόμα δραστηριοτήτων. Στο χώρο της κατάληψης υπάρχει επίσης και το γυάλινο θερμοκήπιο, όπου εντός αστικού ιστού καλλιεργούνται λαχανικά και φρούτα που προμηθεύουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των κοινωνικών κουζινών.

Ο χαρακτηρισμένος ως δασική έκταση χώρος στον οποίο βρίσκεται ο Βοτανικός, η ύπαρξη εναλλακτικής για ανέγερση νέου Δημαρχείου στην Πετρούπολη, οι ήδη ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι πρασίνου στην πόλη, δεν φαίνεται να ανατρέπουν τους από κοινού σχεδιασμούς του δημάρχου Βλάχου με την κυβέρνηση της ΝΔ. Με τους απαραίτητους αποχαρακτηρισμούς που πέρασαν από τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για την τσιμεντοποίηση της δασικής έκτασης του Βοτανικού και την περαιτέρω εκμετάλλευση του άλσους Αγίου Δημητρίου. Το κράτος και το κεφάλαιο επιτίθενται σε κάθε πεδίο όπου υπάρχουν αντιστάσεις, προσπαθώντας να δώσουν και ένα κοινωνικό πρόσημο σε αυτές τις επιθέσεις, για δήθεν απόδοση των κατειλημμένων χώρων στην κοινωνία, χωρίς όμως να είναι εμφανές σε όλους πως είναι απλά η συνέχεια στην πολιτική της καταστολής και της πειθαρχίας που θέλουν να επιβάλλουν.

Στεκόμαστε δίπλα στις καταλήψεις και τους ελεύθερους χώρους αγώνων που έχουν δεχτεί ή απειλούνται με καταστολή από το κράτος. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των καταλήψεων δεν είναι και δε μπορεί να είναι ξεκομμένος από τους αγώνες που δίνει η κοινωνική βάση σε όλα τα πεδία που συγκρούεται ανοιχτά με κρατικούς παράγοντες της τοπικής και μη αυτοδιοίκησης.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Βοτανικό Κήπο στην Στρογγυλή Πλατεία Πετρούπολης, Δευτέρα 19 Δεκέμβρη 18:00.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ