Στήριξη του καλέσματος στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, 2023

Οι τελευταίες επιχειρήσεις εναντίων των καταλήψεων Ντουγρού στη Λάρισα, του Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη, της κοινότητας των Προσφυγικών, οι απειλές για εκκένωση του Ε.Κ.Χ. Βοτανικού Κήπου, η εκκένωση της Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη και της Μελιδώνη στα Χανιά, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις στις διαδηλώσεις που οδηγούν σε ξύλο και συλλήψεις με βαριά και στημένα κατηγορητήρια εναντίον αγωνιστών και αγωνιστριών είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του μένους που έχει το κράτος και της ανυποχώρητης πολιτικής τρομοκρατίας της δεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι σε όσους παλεύουν για τα αυτονόητα, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινωνική βάση από τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα. Ειδικότερα, καθώς εισερχόμαστε όλο και πιο έντονα στην προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να βγει από το πολιτικό της αδιέξοδο και να κατευνάσει την κοινωνική οργή που σιγοβράζει, ακολουθεί την κλασική τακτική της εξουσίας, ούτως ώστε να εξαντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανότητες επανεκλογής της. Και η τακτική αυτή δεν είναι άλλη από το να παρουσίαζει τις ριζοσπαστικές δυνάμεις αντίστασης σαν εσωτερικούς εχθρούς της κοινωνίας και έτσι να νομιμοποιεί τις επιθέσεις εναντίον τους.

Η κοινωνική βάση, ωστόσο, καταλαβαίνει πολύ καλά ποιες δυνάμεις λειτουργούν υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας και ποιες υπέρ μιας παρασιτικής μειοψηφίας που μας κάθεται στο σβέρκο, γι’ αυτό και οφείλει να πάρει θέση υπέρ και πλάι στις δυνάμεις αντίστασης, αν θέλει κάποια στιγμή πραγματικά να ανασάνει.

Από την άλλη, αποτελεί χρέος μας να είμαστε σε επαγρύπνηση και να στήσουμε αναχώματα ενάντια στις επερχόμενες κατασταλτικές εκστρατείες του κράτους, να συνεχίσουμε τους αγώνες μας αποφασιστικά και μαχητικά και να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω ενάντια στο ασφυκτικό μέλλον που μας προετοιμάζουν. Να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος την παρουσία μας στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, στους δρόμους και στις πλατείες απέναντι στην καταστολή.

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις και τους χώρους αντίστασης και αγώνα !

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37 για συγκέντρωση την Τρίτη 17 Γενάρη στις 18:30 στο Μοναστηράκι, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις.

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ