Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) στην Πειραιώς, δίπλα από τα γραφεία της ΝΔ

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι αυτή που διατάσσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και βγάζει στο σφυρί τα σπίτια και τις ιδιοκτησίες. Από την αρχή του έτους απειλεί ότι θα κυνηγήσει τους οφειλέτες, θα βάλει μπρός τους πλειστηριασμούς και ότι δεν θα κάνει πίσω.

Λίγα λόγια για την ιστορία, η ΑΑΔΕ ήρθε να αντικαταστίσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το 2017. Ήταν ένα από τα αιτήματα των εταίρων επί καιρού μνημονίων, για το οποίο μάλιστα υπήρχαν μεγάλες πιέσεις και επιμονή για να προχωρήσει. Αποτελούσε κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού, του συνολικού ξεζουμίσματος της κοινωνίας.

Με απλά λόγια, έβλεπαν ότι η χώρα θα βυθιζόταν στην ύφεση, η κοινωνία θα βυθιζόταν στη φτώχια και την εξαθλίωση και η αγωνία όλων αυτών ήταν η δημιουργία ενός τεχνοκρατικού μηχανισμού που θα φρόντιζε να γίνονται οι εισπράξεις, θα έβρισκε τρόπους να επιβάλλονται και να εισπράττονται νέοι φόροι-χαράτσια. Κυριώς όμως να δίνει απευθείας λόγο στους εμπνευστές της. Δανειστές – εταίρους.

Από την ίδρυση και σύστασή της, στην ΑΑΔΕ κανένας φορέας δεν έχει δικαίωμα να κάνει έλεγχο ή εποπτεία. Έχει πλήρη εξουσία σε όλο το φοροελεγκτικό και φοροεισπαρακτικό μηχανισμό της χώρας, έχει δικαίωμα να εισηγείται νομοθετικές διατάξεις και το Υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο να παίρνει την άδεια της για όποια κίνησή του.

Αυτή η ανεξάρτητη ως προς το Ελληνικό δημόσιο Αρχή, αλλά όσο πιο εξαρτημένη γίνεται από τον εξωτερικό παράγοντα, έχει αρμοδιότητες σχεδόν για τα πάντα. Από διορισμούς, από επιβολή πλειστηριασμών, από δημόσιες δαπάνες. Ένα κομμάτι του τότε Υπουργέιου Οικονομικών μετατράπηκε σε μια απρόσωπη εισπρακτική, που έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών. Αυτή τη στιγμή πάνω από 2 εκατ. άνθρωποι απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Στην ύφεση που έρχεται τώρα μέτα από δύο χρόνια πανδημίας, ακρίβεια στα πάντα και ενεργειακή κρίση παράλληλα, υπόσχονται ότι θα γίνουν ακόμα πιο αδίστακτοι απέναντί μας.

Ή αυτοί ή εμείς.

Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ