Προβολή της ταινίας Kobanê στο Κ*ΒΟΞ

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, 2023

Προβολή της ταινίας Kobanê στο Κ*ΒΟΞ
(Αραχώβης & Θεμιστοκλέους πλ. Εξαρχείων)
Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 19:00
Παραγωγή της Κινηματογραφικής Κομμούνας της Ροζάβα
2014. Στην κορύφωση της δύναμής του, έχοντας υπό τον έλεγχό του πάνω από τη μισή Συρία και το Ιράκ, το ISIS προελαύνει ενάντια στην κουρδική-συριακή πόλη Kobanê. Η 32χρονη Κούρδισσα Zehra είναι μέλος των δυνάμεων που μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για να τους κρατήσουν μακριά. Παρόλες, όμως, τις ακάματες προσπάθειές τους, το ISIS συνεχίζει να προελαύνει με κτηνώδη δύναμη.
Καθώς ο πόλεμος πλησιάζει προς το κέντρο της πολης, ο ηγετικός διοικητής της πόλης, ο Rojwar, δειλιάζει και εγκαταλείπει τους συντρόφους του. Έχοντας χάσει πάρα πολλούς αγαπημένους συντρόφους στον πόλεμο, η Zehra υποχρεώνεται να πάρει τη θέση του και να ηγηθεί η ίδια της αντίστασης.
Η αδίστακτη προέλαση του ISIS επιβραδύνεται με την άφιξη του Gelhat και των συντρόφων του, έμπειρων ανταρτών που γνωρίζουν καλά τον πόλεμο στην πόλη. Αλλά η νηνεμία δεν κρατάει για πολύ: οι Κούρδοι μειονεκτούν αριθμητικά και σε οπλισμό και το ISIS καταφέρνει να πολιορκήσει την πόλη. Με αριθμητική μειονεξία και λίγους πόρους, η πόλη πέφτει όταν το ISIS εξαπολύει μια άγρια, αποφασιστική και πολύπλευρη επίθεση, πολλοί Κούρδοι μαχητές και μαχήτριες πέφτουν μάρτυρες, και ο Gelhat μεταξύ τους.
Παρόλα αυτά, η Zehra και οι σύντροφοί της δεν το βάζουν κάτω, και καθώς τα μέλη του ISIS χάνουν το φρόνημα τους και αρχίζουν να σκορπίζονται, ηγείται της αναχαίτισης της πολιορκίας, σημαδεύοντας την αυγή της απελευθέρωσης.
Αυτή είναι μια ιστορία πίστης και φόβου, πολέμου και αντίστασης, συντροφικότητας και προδοσίας, μια ιστορία αγάπης, χαμού, ηρωισμός και θυσίας μαζί με την ένταση του πολέμου και της επανάστασης.
“Τίποτα δεν θα ναι πια το ίδιο”.
Στο χώρο θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης από τη Hevya Sor a Kurdistane για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία, Συρία, Κουρδιστάν
Ρουβίκωνας
Κ*ΒΟΞ
Πολιτιστικό κέντρο Κουρδιστάν

 

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ