Συγκέντρωση στο αντικαρκινικό νοσοκομείο ‘Μεταξά’

Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

– Ο καρκίνος δε θεωρείται επείγων παρά μόνο σε τελικό στάδιο.

Άδωνις Γεωργιάδης, 2014

Μετά από αυτό το ιατρικό απαύγασμα και έχοντας πλέον φτάσει στο 2023 βλέπουμε πως αυτή η δήλωση συνεχίζει να αποτελεί τον τρόπο σκέψης και κανόνα εφαρμογής για την τωρινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, παρότι εν λόγω υπουργός έχει προχωρήσει σε καινούριες δόξες όπως τη θέση του εθνικού μας καλαθάρχη, οι διάδοχοί του όχι απλά φαίνεται να ενστερνίζονται πλήρως αυτήν την εγκληματική άποψη, αλλά την έχουν πάει και ένα βήμα παραπέρα, αφού χάρη στις πολιτικές που εφάρμοσαν ο Ν. Χαρδαλιάς και ο Β. Κικίλιας και συνεχίζει ο Θ. Πλεύρης, πλέον δεν πραγματοποιούνται στην ώρα τους ούτε τα τακτικά ραντεβού για χημειοθεραπείες.

Το αντικαρκινικό νοσοκομείο ”Μεταξά” είναι μία από τις δομές που καταρρέουν από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται υποστελεχωμένο καθολικά σε κάθε τομέα. Κάποιοι τομείς συγκεκριμένα, όπως το φαρμακείο, συχνά βρίσκονται χωρίς καν άτομο να τους λειτουργήσει, με αποτέλεσμα πολλές αντικαρκινικές θεραπείες να ακυρώνονται και πολλά φάρμακα να μην μπορούν να καλυφθούν.

Φυσικά, οι συνεχείς αγώνες των υγειονομικών είναι για άλλη μια φορά αόρατοι στους κυβερνώντες, καθώς οι συνεχείς καταγγελίες, αναφορές και κινητοποιήσεις για αυτήν την κατάσταση έχουν αγνοηθεί πλήρως.

Αυτή η χρόνια υποστελέχωση έρχεται σε συνδυασμό με την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση των ογκολογικών τμημάτων του Παίδων ”Αγία Σοφία” και ”Αγλαΐα Κυριακού” να αφήσει ένα σαφές μήνυμα από την κυβέρνηση: Κάποιες θεραπείες δεν είναι για όλους, και όχι ελεύθερες και δωρεάν.

Να μη τους αφήσουμε να συνεχίσουν να ξεπουλάνε τις ζωές μας σε κλινικάρχες και εταίρους.

Όλοι δίπλα στους αγώνες των υγειονομικών για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην υγεία.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ