Συγκέντρωση στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο στο Χαϊδάρι

Σάββατο, 8 Απριλίου, 2023

Την ώρα που διαλύουν το ΕΣΥ για να το χαρίσουν στον ιδιωτικό τομέα, ζωές χάνονται άδικα πάνω σε ράντζα και φορεία. Έχουν γίνει προσπάθειες εδώ και καιρό να ισχύσει για το Αττικό νοσοκομείο στο σύνολό του η νέα φόρμουλα της σύμπραξης δημοσίου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) που ανοίγει τον δρόμο για την προβλεπόμενη παράδοση των δημόσιων υποδομών και προσωπικού του στους ιδιώτες του κλάδου.

Ήδη έχει μπει ο όμιλος ΙΑΣΩ στην παιδιατρική πτέρυγά του, ενώ μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου βρίσκεται ακόμα σε αναστολή. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι το προσωπικό των νοσοκομείων είναι 10.000 λιγότερο σε σχέση με πέρυσι. Στόχος είναι η υγεία να βγει εκτός κρατικού προϋπολογισμού και όποιος (πλούσιος) ζήσει κι όποιος (φτωχός) πεθάνει.

Απ΄ ότι φαίνεται η έννοια του κράτους περιορίζεται σε αυτά που πραγματικά το αφορούν και απαλλάσεται από ότι επιβαρύνθηκε κάτω από την πίεση λαϊκών κατακτήσεων του παρελθόντος. Η καταστολή, ο πολεμικός εξοπλισμός, τα κονδύλια στα κανάλια και τα κόμματα και οι φουσκωμένοι προϋπολογισμοί, είναι κάποια από αυτά που πληρώνουμε με τους φόρους που μας επιβάλλουν.

Την ίδια ώρα, πρέπει να βρούμε κι άλλα χρήματα για να φροντίσουμε την υγεία μας, την ανατροφή και τις σπουδές των παιδιών μας, την πανάκριβη στέγαση, τη σίτιση, τη θέρμανση και κάθε άλλο βασικό αγαθό. Όλα αυτά δεν καλύπτονται πλέον ούτε από τον καθιερωμένο συνήθη μισθό πλήρους απασχόλησης.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Ρουβίκωνας

 

 

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ