Παρέμβαση στα PUBLIC Αγ. Παρασκευής

Πέμπτη, 20 Απριλίου, 2023

Στα PUBLIC Αγ. Παρασκευής, η διευθύντρια του καταστήματος «40 χρόνια επαγγελματίας» όπως αυτοαποκαλείται, φαίνεται ότι επιδίδεται συχνά σε εκφοβιστικές συμπεριφορές, και μάλιστα απρόκλητες, εναντίον των υφισταμένων της. Χρησιμοποιεί την μικροεξουσία που της δίνει η θέση της και το υποτιθέμενο κύρος που νομίζει ότι έχει για να εξευτελίζει και να ξεσπάει πάνω τους.

Τα περιστατικά εργασιακού εκφοβισμού με πρωταγωνίστρια τη συγκεκριμένη διευθύντρια δεν είναι μεμονωμένα. Ένα από αυτά, οδήγησε τον εργαζόμενο Γ.Θ σε αναγκαστική παραίτηση, και πριν από αυτόν είχαν προηγηθεί κι άλλοι συνάδελφοι του, που επίσης εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση σιωπηρά, επειδή φοβήθηκαν τις όποιες επιπτώσεις μπορεί να είχαν αν αντιδρούσαν.

Άνθρωποι που στηρίζουν τις οικογένειες τους, έχουν υποχρεώσεις και προσπαθούν να επιβιώσουν με μισθούς της πείνας, εξαναγκάζονται σε ανεργία, ενώ αυτοί που τους εκδιώκουν παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ατιμώρητοι. Αλυσίδες όπως τα PUBLIC είναι κυριολεκτικά αλεστικές μηχανές για τους εργαζόμενους.

Έχουν με απόφαση καταργήσει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας επιβάλλοντας την υπογραφή ατομικών με ταυτόχρονη μείωση μισθών φυσικά όχι για τα στελέχη τους, αλλά για τους υπαλλήλους που σηκώνουν όλο το βάρος της εξυπηρέτησης σε αχανή καταστήματα και είναι υποχρεωμένοι να σκύβουν το κεφάλι και να χαμογελούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πρωτοστατήσει στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στην επιβολή κάθε μέτρου που στερεί από τους εργαζόμενους/ες δικαιώματα και μισθούς στοιχειώδους αξιοπρέπειας, ενώ την ίδια στιγμή, επενδύει τεράστια ποσά σε δωράκια προς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να φιλοτεχνήσει την δημόσια εικόνα της.

Τη συγκεκριμένη αλυσίδα δεν την επισκεπτόμαστε πρώτη φορά. Άλλοτε για τη ζούγκλα που επικρατούσε ειδικότερα επί πανδημίας, άλλοτε για το ξεζούμισμα του Black Friday, σήμερα για την καταγγελία εργαζομένου, αύριο ίσως να είμαστε κι εμείς οι ίδιοι θύματα εκφοβισμού, απειλών και απολύσεων στα PUBLIC και οπουδήποτε αλλού.

Εμείς ως Ρουβίκωνας, έχουμε επιλέξει την άμεση δράση και απάντηση σε εργοδότες που νομίζουν ότι είναι άτρωτοι. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα καθενός και καθεμίας που σπάει τον φόβο και τη σιωπή.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ