Επίθεση με βαριοπούλες σε κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Αιγάλεω

Σάββατο, 22 Απριλίου, 2023

Στις 18 Φεβρουαρίου 2023 ο Ρουβίκωνας πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας σε κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Αιγάλεω, έπειτα από την απόλυση καρκινοπαθούς εργαζόμενης με πρόφαση μία αόριστη δικαιολογία μη τήρησης των διαδικασιών (https://rouvikonas.gr/archives/6257).

Λίγους μήνες μετά, φτάνοντας στο σήμερα, η εργαζόμενη δεν έχει επαναπροσληφθεί και έχει αφεθεί στα χέρια της τύχης όσον αφορά το πρόβλημα υγείας της. Προφανώς η διοίκηση του ΑΒ Βασιλόπουλος θεώρησε πως στηριζόμενη στα αντεργατικά νομοσχέδια των τελευταίων κυβερνήσεων και με αποκορύφωμα το αντεργατικό τερατούργημα του Κ. Χατζηδάκη, μπορεί απλά να αγνοεί κάθε πράξη διαμαρτυρίας ή κάθε απόπειρα αποκατάστασης του δικαίου και να συνεχίσει να απολαμβάνει το κέρδος από το ξεζούμισμα των εργαζομένων μέχρι τη στιγμή που και αυτοί θα πεταχτούν σαν σκουριασμένα εργαλεία.

Η διοίκηση του ΑΒ Βασιλόπουλος, όμως, ξέχασε να λάβει υπόψιν τα μαθήματα που μας έχει δώσει η ιστορία μέσα από τους εργατικούς αγώνες του 19ου και 20ου αιώνα, των οποίων η μνήμη διατηρείται ζωντανή μέχρι σήμερα στους αγώνες που βλέπουμε να εκτυλίσσονται αυτήν τη στιγμή στην κοντινή γωνιά της ηπείρου μας, στη Γαλλία. Και ένα από αυτά τα μαθήματα είναι πως όσο σκληρός και αλύγιστος και εάν προσποιείται ότι είναι ένας κεφαλαιοκράτης, όσο κι αν θέλουν να παίξουν το θέατρο του δυνάστη με το σιδερένιο γάντι, πάντα έχουν ένα αδύναμο σημείο: την τσέπη τους.

Εκεί λοιπόν θα χτυπήσουμε και εμείς για να γίνει κατανοητό πως η αξιοπρέπεια των ανθρώπων της τάξης μας και το δικαίωμα στην υγεία και τη διαβίωση, δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Τα ΑΒ Βασιλόπουλος επέλεξαν τη βαρβαρότητα ως εργαλείο οικονομικού οφέλους. Η αντίσταση της βάσης, ωστόσο, κάποια στιγμή θα διαψεύσει τους υπολογισμούς τους.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ/ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ