Επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της DoValue στο Μοσχάτο

Σάββατο, 22 Απριλίου, 2023

Η DoValue είναι μια απο τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Κομμάτι μιας αλυσίδας η οποία καταλήγει στο να πετάει τον κόσμο έξω απ’ τα σπίτια του. Ξεκινάμε από ένα δάνειο που έχει σχεδόν ο καθένας σε αυτή τη χώρα σε μια τράπεζα, που μπορεί να κάνει και δύο και τρείς δουλειές για να το καλύψει. Τα στεγαστικά δάνεια είναι συμφωνίες με επαχθείς όρους που πατάνε πάνω σε μία απο τις βασικότερες ανθρώπινες ανάγκες. Την ανάγκη για στέγη. Στη συνέχεια, η τράπεζα που ήδη έχει πολλαπλασιάσει την οφειλή με τα επιτόκια, πουλάει το δάνειο σε κάποιο fund. Το δάνειο θα πουληθεί σε ένα απίστευτα χαμηλότερο ποσοστό της αξίας του. Στη συνέχεια ανατίθεται σε μια εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων να κυνηγήσει τον οφειλέτη, να πάρει ό,τι μπορεί να πάρει και στο τέλος να του κατάσχει το ένα και μοναδικό του σπίτι. Αυτοι οι αλήτες θησαυρίζουν στις πλάτες μας, και μας κατηγορούν κι απο πάνω για έλλειψη διάθεσης συνεργασίας, οτι δεν θέλουμε να συμβιβαστούμε προκειμένου να μη χάσουμε το σπίτι μας. Είναι αυτοί οι ίδιοι που στέλνουν τις μεταφορικές, μας σπάνε τις κλειδαριές και μας πετάνε στο δρόμο.

Η Do Value συνεχίζει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σταθερά και αμείωτα απο τις αρχές του 2023, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο κάποιου. Πρόσφατα ο πρόεδρος της DoValue, Θ. Καλαντώνης, μιλώντας στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ανέφερε ότι την επόμενη τριετία, δηλαδή μέχρι το 2026 αναμένεται να βγουν σε πλειστηριασμό περίπου 50.000 οικιστικά ακίνητα, σπίτια δηλαδή και μάλιστα πρώτες και μοναδικές κατοικίες. Έτσι απλά. Γιατί όπως εξήγησε αυτή είναι η «η φυσιολογική λειτουργία μιας οικονομίας».

Η Do Value απασχολεί περί τους 1.000 εργαζόμενους οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι τραπεζικά στελέχη. Ολα τα λαμόγια σε αγαστή συνεργασία: Οι Τράπεζες ως αρχικοί πιστωτές, μετά οι servicers και τα funds, και σαν επιστέγασμα της εγκληματικής αυτής πολιτικής έρχεται η απόφαση του Αρείου Πάγου που νομιμοποίησε τις εταιρείες διαχείρισης να διενεργούν πλειστηριασμούς για λογαριασμό των funds. Από δημοσιεύματα εντός του μήνα, μάθαμε οτι το υπουργείο οικονομικών «ήρθε σε συμφωνία» με τράπεζες και servicers να παγώσουν οι εντολές πλειστηριασμών και εξώσεων για το διάστημα από 15 Μαΐου μέχρι και 12 Ιουλίου, το διάστημα δηλαδή που θα παίζεται το εκλογικό τους πανηγύρι. Αυτο βεβαίως δεν ισχύει απόλυτα αφού, από το υποτιθέμενο πάγωμα δεν εξαιρούνται οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές». Αυτοί που για μερικές χιλιάδες ευρώ δάνειο μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, 2 χρόνια lockdown και 3 και πλέον χρόνια ενεργειακής κρίσης και ανεξέλεγκτης ακρίβειας που έχουν περάσει, αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις και χάνουν τα πάντα. Αυτούς εννοούν στρατηγικούς κακοπληρωτές. Επομένως οι αρπαγές πρώτης κατοικίας δεν θα σταματήσουν.

Ούτε εμείς πρόκειται να σταματήσουμε. Όσο συνεχίζετε, τόσο μεγαλώνει η οργή μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ