Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Δόμνας Μιχαηλίδου

Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2023

Τι να πρωτοπεί κανείς για την προκομμένη κι ευσυνείδητη προστάτιδα των ευάλωτων Δόμνα Μιχαηλίδου. Δεν έχει κλείσει χρόνος από την επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην «Κιβωτό του Κόσμου» , όπου κατενθουσιασμένη επαινούσε τις δομές και το έργο της. Μιας ΜΚΟ που λίγους μήνες αργότερα δέχτηκε πλήθος καταγγελιών για περιστατικά ασέλγειας, ξυλοδαρμών και άλλων μορφών κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Η υφυπουργός δήλωσε πως δε γνώριζε το παραμικρό, αλλιώς θα είχε κινηθεί ταχύτατα. Την ίδια στιγμή, βέβαια, επώνυμη καταγγελία στα ΜΚΔ υποστήριξε ότι όταν η Δόμνα επισκέφθηκε το 2021 το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαιδεύσης Αγίου Δημητρίου συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, έδωσαν και στους δύο στα χέρια πολυσέλιδη αναφορά με δεκάδες περιστατικά κακοποίησης σε ιδρύματα της αρμοδιότητάς της με την οποία δεν είχε κάνει τίποτα.

Η περίπτωση της 12χρονης, θύματος παιδοβιασμών, δεν ξέφυγε από τον κανόνα. Τρομοκρατημένη, αφύλακτη, παραμελημένη με κάθε δυνατό τρόπο, όσο οι αρμόδιοι περιφέρουν το θράσος και την αναισθησία τους χωρίς καμία συνέπεια. Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναιρώντας παλαιότερες δηλώσεις της, αποκάλυψε τον Ιανουάριο τον τόπο κατοικίας της μέσα στη Βουλή, η ίδια που δήλωνε τον Οκτώβρη σε εκπομπή ότι “είναι λάθος να συζητάμε πού είναι τα παιδιά”. Φυσικά, δεν παρέλειψε να συνοδεύσει την αποκάλυψη με τα απαραίτητα ψέματα για να εξωραΐσει την διαχείριση της υπόθεσης ως προς την υποτιθέμενη μέριμνα. Μίλησε για κατ’ οίκον διδασκαλία χωρίς ακόμα να υπάρχει και για ψυχολογική υποστήριξη παραλείποντας τα 50χιλ. που πρέπει να διανύονται από το παιδί προκειμένου να τη λάβει. Το αποτέλεσμα ήταν λίγους μήνες μετά να μας αποκαλύψει και τη δομή διαμονής της 14χρονης, θύματος μαστροπείας. Τι μας λένε αυτά; Ότι δεν πρόκειται για απλή ηλιθιότητα της συγκεκριμένης, αλλά για συνειδητές, επικίνδυνες αποφάσεις. Φυσικά, με τη δέουσα διακριτικότητα έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα ονόματα και οι διευθύνσεις των δεκάδων παιδοβιαστών. Εκεί για τέτοιες αποκαλύψεις ούτε λόγος.

Με “αστραπιαία” αντανακλαστικά, τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά, η κυβέρνηση τοποθετείται αλά Τραμπ μιλώντας για fake news αναφορικά με την περίπτωση των δηλώσεων της Δόμνας στη Βουλή. Αποφάνθηκε ότι δεν έκανε λάθος η υφυπουργός γιατί ο δικηγόρος της μητέρας το ‘χε πει πιο πριν. Αυτό για όσους νόμιζαν ότι η κυβέρνηση θα αποδοκίμαζε την αποκάλυψη έστω για το θεαθήναι… Τι κι αν μία μέρα πριν επιτέθηκε άγνωστος στη 12χρονη με μαχαίρι στο σπίτι της. Τι κι αν είχαν σημειωθεί άλλα δύο διαδοχικά περιστατικά εκφοβισμού της. Η Δόμνα είναι προφανώς ευθυγραμμισμένη με τη συνολική εγκληματική αντιμετώπιση της υπόθεσης, δηλαδή την απουσία φύλαξης και την καταγέλαστη οικονομική υποστήριξη της οικογένειας. Για το γεγονός ότι διευκολύνουν με προκλητικό τρόπο την τρομοκράτηση, τις απειλές και τις επιθέσεις κατά του θύματος οι οποίες έχουν στόχο να το φιμώσουν, σφυρίζουν αδιάφορα.

Εφόσον νιώθουν οι ίδιοι προστατευμένοι και απρόσιτοι με τα κανάλια να τους πλέκουν το εγκώμιο δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα… Αν νομίζουν ότι θα παρακολουθούμε αδρανείς το πανηγύρι, θα μείνουν με τη χαρά. Αλήθεια, εσύ πού μένεις Δόμνα;

Φεμινιστικός τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ