Παρέμβαση σε καταστήματα ‘ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ’

Σάββατο, 20 Μαΐου, 2023

Παρέμβαση σε καταστήματα ‘ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ’..

  • στο Κερατσίνι από τον τομέα του Ρουβίκωνα στον Πειραιά
  • στην Καλλιθέα από τον Νότιο τομέα του Ρουβίκωνα
  • στους Αγίους Αναργύρους από τον Δυτικό τομέα του Ρουβίκωνα
  • στο Νέο Ηράκλειο από τον Βόρειο τομέα του Ρουβίκωνα
  • στου Ζωγράφου από τον Ανατολικό τομέα του Ρουβίκωνα

___________________________________________________________________________________________________________________

Περισσότερα κέρδη για εκείνους, περισσότερα βάρη για εμάς.

Αυτή είναι η πραγματικότητα των υποσχέσεων ανάπτυξης κάθε κυβέρνησης και αυτό επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά με την απόπειρα κατάργησης της κυριακάτικης αργίας για τους υπαλλήλους των καταστημάτων Κωτσόβολος.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι ένας σταθερός στόχος των κυβερνώντων ο οποίος βρήκε χώρο να πραγματωθεί με πρόφαση την πανδημία του Covid-19 και έκτοτε σταδιακά και μεθοδικά επεκτείνεται σε όλο και περισσότερους κλάδους κάθε χρόνο. Η κατάσταση της εργατικής δουλοκτησίας του τουρισμού δεν ήταν και δεν είναι παρά μία προειδοποίηση για το ποιά θέλουν να είναι η πραγματικότητα για κάθε κλάδο και κάθε εργαζόμενο. Ελαστικά ωράρια μέχρι και δωδεκάωρα χωρίς καταβολή υπερωριών, εργασία χωρίς ξεκούραση με ρεπό και αργίες, μισθούς ξεφτίλας να εξαρτάται η επιβίωση από το αφεντικό και δυνατότητα απόλυσης ακόμη και για ασθένεια, τραυματισμό, διαφωνία ή και εγκυμοσύνη.

Αυτές είναι οι ιδανικές συνθήκες εργασίας που κρύβουν πίσω από λέξεις όπως ανάπτυξη και επενδύσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ιδανικό μέλλον για εκείνους είναι ένα εφιαλτικό μέλλον για εμάς.

Δεν υπάρχει πλέον χώρος για υποχωρήσεις και για συμβιβασμούς. Το μήνυμά τους είναι σαφές, το μόνο που υπάρχει ως επιλογή είναι να απαντηθεί πως δε θα γίνει αποδεκτό.

Για αυτό και το δικό μας μήνυμα στα κεφάλια των καταστημάτων Κωτσόβολος είναι επίσης σαφές: Σκεφτείτε το καλά, αλλιώς θα μας ξαναδείτε.

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ