rouvikonas logo

Δικαστήριο για την εργοδοτική δολοφονία του Μανώλη Αφράτη

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Τη δικαίωσή του αποζητά η οικογένεια ενός ακόμη χαμένου ανθρώπου της τάξης μας, του 38χρονου Μανώλη Αφράτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 21 Μαΐου 2020 έπειτα από την εκτροπή και ανατροπή του εταιρικού φορτηγού που του είχε δοθεί ως μέρος της εργασίας του, ως διανομέας οδηγός στην εταιρία “Γαλακτοκομική Αμαρίου Α.Ε.” (Cretan Kings Διανομές ΑΕ) του Μανουκαράκη Ηρακλή.
Ο δικαστικός αγώνας της οικογένειας του Μανώλη Αφράτη ξεκινάει την 1η Ιούνη στις 9.00 στα δικαστήρια Ρεθύμνου.
Τα νέα που ακολούθησαν το γεγονός του θανάτου του και που αναδύονται με το εκ νέου άνοιγμα του φακέλου του μιλούσαν για δυστύχημα, για τροχαίο, για την κακιά στιγμή και για κάθε λογής αίτιο εκτός της μίας πραγματικότητας αυτού του θανάτου:
Ο Μανώλης Αφράτης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τα αφεντικά. Κι έτσι γίνεται πάντα, αφού μοναδικός σκοπός τους είναι το κέρδος.
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ όταν του δόθηκε ένα εταιρικό φορτηγό ψυγείο που δεν πληρούσε καμία προδιαγραφή ασφαλείας, όπως καταγράφεται στη 2η και 3η μελέτη του οχήματος, όπου αναφέρεται πως η εκτροπή προκλήθηκε από τη διάλυση μηχανισμού των φρένων λόγω παντελούς απουσίας συντήρησης. Συντήρησης ενός φορτηγού που δεν είχε ABS, δεν είχε ζώνες, είχε φθαρμένα ελαστικά και τα καθίσματα ήταν στηριγμένα με μαδέρια. Ενός οχήματος που από το βάρος και τις φθαρμένες βίδες το ψυγείο το έκανε να γέρνει στις στροφές.
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ όταν η 1η μελέτη του οχήματος , του Γ. Πετρακάκη, ανέφερε πως όλα ήταν μια χαρά και μόνος παράγοντας φαίνεται να ήταν η ταχύτητα του οχήματος, ξεπλένοντας τα ματωμένα χέρια του Μανουκαράκη.
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ όταν ο Μανουκαράκης φρόντισε το φονικό όχημα να περάσει τον έλεγχο ΚΤΕΟ αντί να σταλεί για παλιοσίδερα, για να αποφύγει τα κόστη συντήρησής του.
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ξανά όταν η Ιερά Μητροπολή Λάμπης, Συβρίτου και Σφακιών έβγαλε και ανακοίνωση που τον μακάριζε ενώ έδινε τις ευχές της για την μακροζωία του “τοπικού ευεργέτη” που τον έσπρωξε στο θάνατο.
Όσες φωνές κι αν εξαγοράσει ο Μανουκαράκης, ο θάνατος των εργατών δεν ξεπλένεται.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΑΦΡΑΤΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ
Ρουβίκωνας
Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ