Για την φασιστική ενέδρα σε σπίτι συντρόφου

Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Την Πέμπτη 25/5, σύντροφος της Λαϊκής Δράσης δέχτηκε επίθεση από φασίστες κάτω από το σπίτι του.

Οι φασίστες στον δρόμο δεν ξεμύτισαν πριν μια βδομάδα. Τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε μια προσπάθεια από μεριά τους, αν και αναιμική, να κερδίσουν ξανά σημαντικό έδαφος, τόσο σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και στο πεδίο του δρόμου. Μπορεί η επίθεσή τους αυτή να μην έφερε τα χαρακτηριστικά άλλων εποχών, το να στήνουν καρτέρι, όμως, φασίστες κάτω από τα σπίτια μας, λέει πολλά.

Ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο πόλωσης, με την κοινωνική βάση από τη μια να δέχεται καθημερινή επίθεση από κράτος και κεφάλαιο, και από την άλλη τις σειρήνες της εξουσίας να τσιρίζουν για την επιλογή του επόμενου δυνάστη μας. Το παρακράτος των φασιστών πάντοτε καραδοκεί να απλώσει τα δίχτυα του στην κοινωνία και να πάρει ό,τι μπορεί με το μέρος του, ενώ στοχοποιεί όσους και όσες στέκονται απέναντι στη μαυρίλα του. Και κάτι τέτοιο δεν πρέπει επουδενί να επιτρέψουμε να εξαπλωθεί, διότι στην περίπτωση που ένα σκηνικό τύπου Μαϊντάν ξεσπάσει και στην Ελλάδα, τότε θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ.

Δεν εφησυχάζουμε, διατηρούμε άγρυπνα τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά, απαντάμε στον φασιστικό οχετό δυναμικά και μαχητικά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΉΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ο ΦΑΣΙΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ