Ενημέρωση για την Ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών του Ρουβίκωνα και το πυροσβεστικό όχημα της οργάνωσης

Τρίτη, 18 Ιουλίου, 2023

Ενημέρωση για την Ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών του Ρουβίκωνα και το πυροσβεστικό όχημα της οργάνωσης από το μέτωπο της φωτιάς στην Καλλιθέα Λουτρακίου και την ευρύτερη περιοχή.

Από το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας, Δευτέρα 18 Ιούλη, η Ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών του Ρουβίκωνα μαζί με το πυροσβεστικό όχημα της οργάνωσης βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε στην Καλλιθέα Λουτρακίου και την ευρύτερη περιοχή.

Οι σύντροφοι έσπευσαν στο σημείο και επιχείρησαν σε επικοινωνία και συνεργασία με άλλους εθελοντές.

Όπως και στις φωτιές που ξεκίνησαν χθες στον Κουβαρά και τα Δερβενοχώρια, έτσι και στο Λουτράκι γινόμαστε μάρτυρες του μαγικού ελληνικού φαινομένου. Σε μια περίοδο και μια χώρα, που ξέρουμε όλοι πολύ καλά και θεωρούμε σαν δεδομένο ότι την καλοκαιρινή περίοδο θα ξεσπάσουν πυρκαγιές μεγάλης έκτασης, το ελληνικό κράτος κάθε φορά επιβεβαιώνει την ανικανότητα, αλλά κυρίως τη συνειδητή αδιαφορία του για την υποστήριξη ενός σοβαρού σχεδίου πρόληψης πυρκαγιών, καθώς και ενίσχυσης των δομών πυρόσβεσης. Τόσο με την αγορά εξοπλισμού και οχημάτων, αλλά και με περισσότερες προσλήψεις πυροσβεστών, που κάθε χρόνο παλεύουν με λειψά μέσα, σε μια μάχη που τις περισσότερες φορές είναι προφανώς άνιση. Ναι μεν πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο που μπορεί πολύ εύκολα να πάρει ανεξέλεγκτες και καταστροφικές διαστάσεις, ωστόσο η συνειδητή υποβάθμιση και παραμέληση της πυροπροστασίας από πλευράς κράτους, και παράλληλα η επίθεση στα φυσικά τοπία από το κεφάλαιο, εκ του αποτελέσματος γίνονται ακόμη πιο καταστροφικές.

Θα υπήρχαν χρήματα προς ενίσχυση της πυροπροστασίας, αν δεν δίνονταν διαρκώς για περισσότερες προσλήψεις αστυνομικών, για πολεμικούς εξοπλισμούς, και αν δεν έμπαιναν στις τσέπες του αστικού πολιτικού προσωπικού, και των καπιταλιστών συνεργατών τους.

Γιαυτό, δεν μένουμε άπραγοι. Οργανωνόμαστε και απαντάμε με δικές μας δομές και με τις δικές μας προσπάθειες και τα μέσα, από τη βάση για τη βάση.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, της κονωνικής και ταξικής αλληλεγγύης βρέθηκαν οι σύντροφοί μας χθες στο μέτωπο της περιοχής του Λουτρακίου, προκείμενου να βοηθήσουν όπως και όσο μπορούν. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, το πλήρωμά μας κατάφερε να σώσει και 2 σπίτια, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του ρέματος του Αγίου Χαράλαμπου. Κάποια στιγμή, όμως, η φωτιά περικύκλωσε τόσο το δικό μας όχημα, όσο και τα οχήματα άλλων εθελοντών, αποχωρώντας όλοι γρήγορα από το σημείο, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν, με αποτέλεσμα να αφήσουν πίσω δύο μάνικες, τις οποίες θα χρειαστούμε άμεσα. Οι μάνικες που χρειάζονται είναι των 25 μέτρων, της μίας ίντσας, με τα κονέ τους.

Για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί σε επίπεδο εξοπλισμού, θα υπάρξει ανακοίνωση εν ευθέτω χρόνω. Προφανώς, οποιαδήποτε αλληλέγγυα προσφορά είναι καλοδεχούμενη. Αυτό που μπορούμε να ανακοινώσουμε προς το παρόν πάντως, είναι πως βρισκόμαστε σε διαδικασίες ανεύρεσης και δεύτερου αγροτικού οχήματος, που θα εξοπλιστεί ως πυροσβεστικό. Οι εθελοντές υπάρχουν, όπως και η θέληση.

Το εγχείρημά μας βρίσκεται στην αρχή του, και έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά.

Φαίνεται, όμως, πως δουλεύει, και οι εθελοντές μας παραμένουν διαρκώς σε επιφυλακή. Με συμμετοχή, οργάνωση και καλή θέληση, όλα γίνονται.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ