Δεύτερη παρέμβαση στην κατασκευαστική

Δεύτερη παρέμβαση στην κατασκευαστική Grey House

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ GREY HOUSE, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Β. ΤΣΙΜΠΡΑΚΗ, στο Μετς.

Η υπόθεση του Βασίλη Τσιμπράκη μας είχε αρχικά απασχολήσει με αφορμή την δημόσια καταγγελία του εργαζομένου Χ.Σ. αλλά και εξαιτίας μαρτυριών και άλλων εργαζομένων του που είχαν να πουν τα ίδια: Τους άφηνε εκβιαστικά απλήρωτους «για να μην του φύγουν». Αλλά οι υπάλληλοι και πάλι έφευγαν ή εξωθούνταν σε παραίτηση. Ποιός θα μείνει για πολύ σε ένα περιβάλλον εργασιακό χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και ακόμα χειρότερα χωρίς μισθό; Δεν είναι πρωτάκουστα αυτά. Η κάστα των αφεντικών έχει δοκιμασμένες συνταγές κερδοφορίας. Μη πρόσληψη με διάφορες προφάσεις, μη καταβολή ενσήμων και δεδουλευμένων, εκβιασμοί, ειρωνείες και κοροιδία. Για το πλούσιο επιχειρηματικό βιογραφικό του Τσιμπράκη έχουμε ήδη μιλήσει σε προηγούμενες παρεμβάσεις μας για την υπόθεση. Με διάφορα νομικά τερτίπια και παραθυράκια, διατηρείται στον αφρό. Κρατάει ζωντανή την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ανοίγοντας κατα βούληση καινούργιες εταιρίες σε «καθαρά» ΑΦΜ, ενώ πτωχεύει τις παλιές λόγω χρεών που έχει δημιουργήσει και τα οποία δεν θα κληθεί να πληρώσει.
Όμως τίποτα δεν κρατάει για πάντα.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη προς τον εργαζόμενο Χ.Σ. και κάθε εργαζόμενο/η που υφίσταται την εργοδοτική βία. Δώδεκα χρόνια ο συγκεκριμένος άνθρωπος παλεύει στα δικαστήρια για να πάρει πίσω τα χρήματα που του χρωστάει ο επαγγελματίας απατεώνας Τσιμπράκης, με σοβαρότατο κόστος στην σωματική και ψυχολογική υγεία του. Ενω ο Χ.Σ έχει δικαιωθεί από τα αστικά δικαστήρια για τα οφειλόμενα, ο Τσιμπράκης δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ ενώ την ίδια στιγμή σηκώνει πολυτελείς κατοικίες σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής μέσω της κατασκευαστικής εταιρίας «Grey House».
Στην αρχή, ο επαγγελματίας απατεώνας παρίστανε το θύμα. Πούλαγε το παραμύθι ότι είναι ένας καλός εργοδότης που τον έχει βάλει στο μάτι ο κακός εργαζόμενος για να του αποσπάσει λεφτά. Στη συνέχεια ισχυρίστηκε οτι δεν του επιδόθηκαν οι αποφάσεις που τον αναγκάζουν να εξοφλήσει τον Χ.Σ και οτι δεν είχε λάβει γνώση. Τώρα λέει ότι τα πολυτελή διαμερίσματα που κατασκευάζει στο κέντρο της πόλης, με ταμπέλα στην οποία αναγράφεται το όνομά του, δεν είναι δικά του.
Μετά τις δύο πρώτες ήπιες παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα, φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε και ξεκίνησε το παζάρι για το πόσα χρήματα προτίθεται να δώσει. Σε κάθε επικοινωνία του με τον Χ.Σ το αφήγημα άλλαζε, ανάλογα τη διάθεση. Απ’ότι φαίνεται ο Τσιμπράκης αντί να διαλέξει τον δρόμο που τον συμφέρει, δηλαδή να πληρώσει τον εργαζόμενο και να μην μας ξαναδεί, διαλέγει τον εμπαιγμό του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ