Ενημέρωση δικαστηρίου μετά την παρέμβασή μας στην Therapis General Hospital

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2023

Αύριο στις 9:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτίριο 7, δικάζεται το μέλος μας Σπύρος Δ. για την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στην ιδιωτική κλινική Therapis General Hospital στο Παγκράτι. Καταγγελίες εργαζόμενων γυναικών στην συγκεκριμένη κλινική περιέγραψαν τη διαρκή και κατ’επανάληψη παραβιαστική συμπεριφορά του λογιστή – οικονομικού διευθυντή και υπεύθυνου προσλήψεων Λάμπρου Τριανταφυλλόπουλου, που εκμεταλλευόμενος τη θέση του προέβαινε σε πράξεις και συμπεριφορές που ταπείνωναν και προσέβαλλαν τις εργαζόμενες σε έμφυλο, αλλα και εργασιακό επίπεδο. Η ευθύνη για την παρέμβασή μας με περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκεται εδώ https://rouvikonas.gr/archives/6246.

Ώρες μετά την παρέμβασή μας το μέλος μας συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ κατόπιν αναγνώρισης του Τριανταφυλλόπουλου από ένα βίντεο αναρτημένο στο youtube προ πενταετίας, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν παρών στη παρέμβαση. Ο Τριανταφυλόπουλλος αναγνώρισε και τον σύντροφο Γιώργο Κ., πάλι από πηγές του διαδικτύου, και στην δικογραφία τα 2 μέλη μας και άλλοι 14 «άγνωστοι» κατηγορούνται για μια σειρά αδικήματα.

Δεν θα πούμε πολλά. Ο Ρουβίκωνας βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων κάθε μορφής καταπίεσης, στο πλευρό των ανίσχυρων απέναντι στους ισχυρούς. Στο πλευρό των εργαζόμενων, στο πλευρό των θυμάτων κακοποίησης. Ως σάρκα από την σάρκα της κοινωνικής βάσης ξέρουμε τι να περιμένουμε από ισχυρούς που ξαφνικά βρέθηκαν στα μανταλάκια και δίνουμε τις μάχες μας έξω, αλλά και μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Είναι αναμενόμενο ότι οι κακοποιητές θα βρούν βήμα στην αστική δικαιοσύνη. Είναι δεδομένο ότι εμείς βρίσκουμε βήμα στις τάξεις των καταπιεσμένων. Είναι στα όρια του γραφικού να θεωρήσει οποιοσδήποτε ότι ο δρόμος της καταστολής είναι αυτός που θα μας σταματήσει ή θα μας αναγκάσει σε αναδίπλωση.

Είμαστε εδώ και με μεγαλύτερη ένταση, όχι μόνο θα συνεχίσουμε, αλλά και θα εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όποιον θεωρεί ότι η θέση πλούτου και εξουσίας που κατέχει του παραχωρεί ασυλία απέναντι στους εργαζόμενους, τους αδύναμους, τις γυναίκες, τους ανθρώπους της τάξης μας.

Αυτοί στα δικαστήρια, εμείς στην κοινωνία.

Πέμπτη 23/2, Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 7 στις 09:00

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ