Μαζική παρέμβαση στο Zafolia Hotel ως ένδειξη εργατικής αλληλεγγύης

Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Την Τετάρτη 10 Μαΐου έγινε παρέμβαση από τον Ρουβίκωνα στη διοίκηση του ξενοδοχείου Zafolia Hotel (https://rouvikonas.gr/archives/6501) ως ένδειξη εργατικής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους ενός ακόμη ξενοδοχείου όπου η ασυδοσία των αφεντικών έχει ξεχειλίσει σε τέτοιο βαθμό που έκριναν πως μπορούν ακόμη και να παρακρατούν τα φιλοδωρήματα των γκρουμ.

Η παρέμβαση παρότι άσκησε πίεση στους διοικούντες να πάρουν θέση, αυτοί θεώρησαν σκόπιμο να χρησιμοποιήσουν μία συνήθη τακτική. Να ανακοινώσουν πως θα δοθεί σύντομα λύση, με σκοπό την άμεση αποκλιμάκωση της δυναμικής των εργαζομένων και των σωματείων, ενώ σε δεύτερο χρόνο δεν υπήρξε καμία αλλαγή, με το θέμα να αφήνεται να ξεχαστεί και να κανονικοποιείται η ήδη υπάρχουσα κατάσταση.

Ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες δεν θα μπορούσαμε να δεχθούμε τα επικοινωνιακά και νομικά τεχνάσματα των αφεντικών να μείνουν αναπάντητα. Σε μια περίοδο που το Zafolia Hotel κάθε πρωί γεμίζει λεωφορεία με τουρίστες προσπαθεί να πείσει ότι αυτή η κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης και εξαντλητικών ωραρίων των εργαζομένων χρειάζεται διαβούλευση και λεπτούς χειρισμούς.

Καμιά διαβούλευση γιατί η αξιοπρέπεια της τάξης μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ZAFOLIA HOTEL

ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Εργατικός Τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ