Μήνας: Νοέμβριος 2018

Παρέμβαση στη διοίκηση της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕ

Παρέμβαση στη διοίκηση της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕ

Ο όμιλος Ανδρομέδα, με την υποστήριξη κράτους, πολυεθνικών κολοσσών και funds, συνεχίζει απροβλημάτιστα το περιβαλλοντικό έγκλημα που ξεκίνησε το 1997, με στόχο να διπλασιάσει την παραγωγή, την εξαγωγική δύναμη και τα κέρδη του τα επόμενα χρόνια, αδιαφορώντας για τις καταγγελίες κατοίκων σε κάθε περιοχή όπου υπάρχουν μονάδες.

Ανακοίνωση του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού φιλοσοφικής

Θεωρούμε τους φοιτητικούς αγώνες μέρος των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αγώνων και προτάσσουμε την σύνδεση τους με τον συνολικότερο αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο στην κατεύθυνση της επαναστατικής προοπτικής.

Παρέμβαση στα κεντρικά του Ομίλου Ελλακτωρ

Παρέμβαση στα κεντρικά του Ομίλου Ελλακτωρ

Το κεφάλαιο λεηλατεί εργάτες, φύση και ζώα, αυτό είναι φτιαγμένο να κάνει. Το κράτος είναι πάντα εκεί να βάλει πλάτη, χρήμα και βούρδουλα. Το χρέος της τάξης μας είναι να τους στείλει στα τσακίδια. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Για την σύλληψη και τον τραυματισμό μελών μας στην πορεία της 17 Νοέμβρη

Για την σύλληψη και τον τραυματισμό μελών μας στην πορεία της 17 Νοέμβρη

..ο δρόμος του αγώνα είναι στρωμένος με κρατική καταστολή.Δεν περιμένουμε ούτε αλήθειες, ούτε εντιμότητες, ούτε κάποια «ανθρωπιά»απο τις ένστολες συμμορίες που προστατεύουν την εξουσία ή από τους απολογητές τους στα ΜΜΕ. Καλά θα κάνουν και αυτοί να μην περιμένουν ότι θα μας κάμψουν κάτι τέτοια ή ότι είμαστε ανέτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη..

Για την πορεία του Πολυτεχνείου 2018  – Απρόκλητη βαρβαρότητα της ΕΛ.ΑΣ. του Σύριζα

Για την πορεία του Πολυτεχνείου 2018 – Απρόκλητη βαρβαρότητα της ΕΛ.ΑΣ. του Σύριζα

Στο τέλος της και ενώ διαλυόμασταν για να αποχωρήσουμε με τον όγκο του κόσμου να κατευθύνεται στο Μετρό, την ώρα που οι περιφρουρήσεις αποδιοργανώνονταν και έβγαζαν τον εξοπλισμό τους, το μπλοκ της ομοσπονδίας δέχτηκε αιφνιδιαστική και εντελώς απρόκλητη επίθεση διμοιριών των ΜΑΤ απο δύο πλευρές.

Παρέμβαση σε ομιλία της Αχτσιόγλου στο Παγκράτι

Παρέμβαση σε ομιλία της Αχτσιόγλου στο Παγκράτι

Η κοινωνική βάση όμως που σε αυτήν απευθυνόμαστε, πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι πια εξευτελιστικός ο εγκλωβισμός στα διλλήματα που μας θέτει το καθεστώς με δεξιά ή αριστερή φορεσιά κάθε λίγα χρόνια. Και είναι η ώρα να στείλει ένα δυνατό σινιάλο άρνησης και αξιοπρέπειας…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Όπως είναι γνωστό, μιας και συνεχώς το υπενθυμίζουνε καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. και κάθε λογής αντιδραστικός κύκλος είτε ακαδημαικός είτε φοιτητικός εδώ και περίπου έναν μήνα επικρατεί μία προσπάθεια φίμωσης των πολιτικών ιδεών ειδικότερα στον χώρο της Φιλοσοφικής μετά την...

Για το άνοιγμα στεκιού στην Φιλοσοφική και το πανεπιστήμιο σήμερα

Για το άνοιγμα στεκιού στην Φιλοσοφική και το πανεπιστήμιο σήμερα

Για όλους αυτούς τους λόγους επιλέγουμε σαν Ρουβίκωνας το άνοιγμα στεκιού στην αίθουσα 516 για να έρθουμε σε επαφή με το φοιτητικό υποκείμενο, να μιλήσουμε και να οργανωθούμε.Για επικοινωνία με την ομάδα κάθε Τετάρτη 10:00 στο στέκι μας στην αίθουσα 516.

Μαζική παρέμβαση στo Κουκάκι

Μαζική παρέμβαση στo Κουκάκι

Οσο επιμένουμε να αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο των γειτονιών, τόσο διαπιστώνουμε τη μεγάλη εικόνα : Η μιντιακή προπαγάνδα που θελει την κοινωνία να φοβάται τους αναρχικούς δε πιάνει τόπο. Η αντανάκλαση των δελτίων ειδήσεων οπως αποδεικνύεται τελικά στο δρόμο είναι άνθρωποι που διαβάζουν τα κείμενα μας, ρωτάνε, συζητάνε και κάποιοι λίγοι τη φορά, οργανώνονται μαζί μας.

Για μια διεθνή συλλογική μέρα αντίστασης, δίχως σύνορα, 10/12/2018 -Gr/Eng/Fra/Esp/Ger

Για μια διεθνή συλλογική μέρα αντίστασης, δίχως σύνορα, 10/12/2018 -Gr/Eng/Fra/Esp/Ger

Κάλεσμα για μια διεθνή συλλογική μέρα αντίστασης, δίχως σύνορα, στις 10/12/2018. Συμμετέχουν ήδη αναρχικοί, ελευθεριακοί, αναρχοσυνδικαλιστές, αυτόνομοι και αντιεξουσιαστές από διάφορες περιοχές του κόσμου (Ελλάδα, Γαλλία, Αργεντινή, Ισπανία, Αλγερία, Ιταλία, Μεξικό, Βέλγιο, Καναδά, Γερμανία …) Ακολουθεί το κείμενο του καλέσματος σε τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά

Παρέμβαση ενάντια σε υποπτους έξω απο σπίτι συντρόφου

Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω απο το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά απο λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν.

Ανακοίνωση για τα φασιστικά συνθήματα σε σπίτια συντρόφων

Ανακοίνωση για τα φασιστικά συνθήματα σε σπίτια συντρόφων

Σήμερα, νωρίς το πρωί οι σύντροφοι μας Σ. Δ και Π. Κ είδαν κάτω από τα σπίτια τους φασιστικά συνθήματα, ανάλογα με αυτά που είχαν γραφτεί πριν λίγο διάστημα στο στέκι του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ

Εισβολή στην πρεσβεία της Αργεντινής

Εισβολή στην πρεσβεία της Αργεντινής

Μας αρέσει ή όχι αυτό που εξελίσσεται στην Λατινική Αμερική και στην Αργεντινή συγκεκριμένα είναι μια εικόνα από το δικό μας παρόν και μέλλον. Ένα μέλλον όπου το κεφάλαιο κάνει ότι θέλει, ένα μέλλον που επενδυτές μπαινοβγαίνουν όπου θέλουν, που εκτός από μισθούς, δικαιώματα, συντάξεις εξαφανίζονται και άνθρωποι και τους βρίσκουν να επιπλέουν σε ποτάμια.

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ